Kia Track’ster

Kia Track’ster visar lite av nästa Soul

Alldeles nyligen skickade Kia ut ett kort pressmeddelande med tillhörande bild. Det handlar om konceptbilen Track’ster som ska visas i Chicago nästa vecka. En förhandstitt på nästa Soul förmodar vi!?

Nej, det är ingen felskrivning. Apostrofen ska vara där mellan bokstäverna K och S. Kia fortsätter alltså med sina knepiga modellbeteckningar som de införde när Cee’d lanserades. Men nog om det...

Kias modell Soul säljer riktigt bra i USA. Förra året sålde de över 102 000 exemplar av den tuffa bilen som lever extremt mycket på sitt utseende. Den har till och med alldeles nyligen hyllats i Staterna som en av de stora imagebilarna på marknaden.

Detta framgångsrika koncept tänker Kia spinna vidare på och när bilsalongen i Chicago öppnar nästa vecka kan man där beskåda konceptbilen Track’ster.

Konceptet baseras på just Soul men har fått ett mer kraftfullt och aggressivt utseende med stora hjulhus och med låg, sportig profil trots att det är en suv-typ i B-segmentet som det handlar om.

Kia säger att Track’sters former är en förhandstitt på företagets framtida designspråk och vi tippar då att nästa generation Soul, som redan är under utveckling, blir lagd åt samma håll som konceptbilen.

Track’ster, som är ritad av Kias kaliforniska designstudio med Tom Kearns i spetsen, har en turbomatad bensinmotor på 250 hästkrafter under huven.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!