Kia Picanto X-Line.

Kia uppdaterar lilla Picanto – är nu lite säkrare

Kia Picanto uppdateras och blir säkrare samt får en ny utrustningsnivå som ska få den att kännas som en suv.

Lilla Kia Picanto är en av de bäst säljande bilarna i småbilssegmentet med drygt 1 700 bilar sålda i Sverige under 2019. Den nuvarande tredje generationen lanserades 2017 och nu uppdateras den. Trots det är det riktigt svårt att särskilja den uppdaterade från föregångaren, alla fall när det kommer till basversionen.

I stället för nytt utseende har Kia fokuserat på vad som är under karossen. Nu finns en ny automatiserad manuell växellåda, uppdaterat infotainmentsystem samt säkerhetssystem som filhållningsassistent och autobroms.

Motorerna är samma som tidigare med enlitersmaskiner som levererar 67 respektive 100 hästkrafter där den senare är utrustad med turbo. Enligt Kia ska de vara snålare än förr men exakt hur snål anger de inte.

Kia Picanto X-Line.

Medan basversionen är i stort sett orörd på utsidan har de knådat om den högre utrustningsnivån GT-Line en gnutta i fronten. Den största förändringen står utrustningsnivån X-Line för. Med en mer robust framtoning vill Kia att Picanto X-Line ska utstråla någon slags suvkänsla med plastdetaljer som ska se ut som hasplåtar fram och bak. Utöver detta finns också nya interiörfärger och fälgar att välja på.

Uppdaterade Kia Picanto kommer att börja säljas under det tredje kvartalet i år. Exakt pris är ännu inte officiellt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!