Kia utmanar Nürburgring med bakhjulsdrift

Kia ska inom kort leverera en bakhjulsdriven sportsedan och nu får vi första upplevelsen med bilen i hög hastighet på Nürburgring.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Kia, och syskonmärket Hyundai, satsar stenhårt i nästan samtliga segment, även inom den sportigare genren. I en så kallad ”teaservideo” får vi följa med Kia i en ny modell som tar sig an världens tuffaste racerbana – Nürburgring – i hög fart. Filmen släpptes tillsammans med lanseringen av en ny sajt – thecurveahead.net – som bland annat innehåller en nedräknare för när nya bilen har premiär. 8 januari säger sajten, Kia har alltså siktet inställt på Detroitsalongen som öppnar just den dagen.

Men vad är det då för bil vi får följa med i på den tyska och krävande banan? En sportsedan med bakhjulsdrift som enligt förhandsuppgifterna drivs med kraften från en 3,3-liters V6:a på omkring 370 hästkrafter... eller mer.

I Sydkorea heter modellen K8.

Modellen har redan avslöjats på en bild som publicerats på Kia World. Bilden ser du här intill och bilen heter i detta fall Kia K8, alltså modellbeteckningen som används i hemlandet Sydkorea. Som vi ser är bilen väldigt lik GT Concept som Kia visade upp 2011.

I somras snackades det om att bilen ska lanseras under tredje kvartalet nästa år, i så fall i mitten eller i slutet av sommaren 2017, och att den får namnet Stinger. Det återstår att se om de uppgifterna stämmer.

Fler filmer kommer att följa innan visningen i Detroit den 8 januari.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!