090209-kia-mpv-koncept

Kia visar ny MPV

Nylanserade Citroën C3 Picasso får se upp. Snart kommer nytt motstånd från koreanska Kia. På Genèvesalongen ska Kia visa ett koncept som förevisar en helt ny modell, en MPV med vågad design.

 Kia kör vidare på sin nyfunna image som en biltillverkare som sticker ut med ny och spännande design. En av förra årets stora snackisar var Kia Soul. Med en okonventionellt lådaktig design är det tänkt att Soul ska locka till sig de unga köparna. När Kia visar sitt nya MPV-koncept i Genève i mars kan man tänka sig att de vill knipa de unga köpare som inte är lika unga längre utan har hunnit växa till sig och skaffat barn. Det finns ännu mycket få detaljer om Kias MPV, den har inte ens något namn. Men det står ändå klart att den blir en direkt konkurrent till bland andra Citroën C3 Picasso, Nissan Note och Opel Meriva.

Den enda bild Kia har släppt hittills visar en till synes liten bil med skarpa drag och kraftigt markerade hjulhus, precis som det mindre syskonet Soul. De två uppges även dela plattform. För den nya MPV:n tros dock plattformen modifieras något för att främja innerutrymmena. På motorsidan har Kia inte avslöjat någonting. Men att den nya MPV:n får låna en eller ett par motorer från Soul är förmodligen ingen vild gissning. Det kan innebära en dieselmotor på 1,6 liter, en lika stor bensinare eller tvåliters bensinmotor som i Soul endast erbjuds på utomeuropeiska marknader.

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!