Kia visar ny suv i Detroit – koreansk XC90?

Kia delar med sig av en bild på konceptsuven de planerar att visa under Detroit-salongen. Är den inte misstänkt lik Volvo XC90?

Bilsalongen i Detroit närmar sig och inför den officiella premiären passar Kia på att ge oss en smygtitt på konceptsuven de ska visa där. I nuläget får vi dock inte ta del av några uppgifter om konceptbilen förutom att den är designad av märkets avdelning i Kalifornien och att ”den erbjuder ett överflöd av avancerad teknik, inklusive den senaste hälso- och wellness-tekniken”. Vad det sistnämnda innebär är högst oklart.

Enligt Kia ska konceptet ge oss en försmak av en eventuellt kommande modell som då skulle placera sig över Sorento i modellutbudet. En modell som alltså skulle ge sig i kast med bland annat Volvo XC90, och visst känns linjerna igen från den svenska succésuven?

Mer om Kias suv får vi veta under nästa vecka.

Volvo XC90.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!