090611-volvo-pv-kineser

Kineser på besök hos Volvo i dag?

Enligt Wall Street Journal kan vi nu lägga ytterligare en kinesisk biltillverkare till listan över Volvo-intressenter, nämligen Beijing Automotive Industry Holding Corporation. Flera chefer från dem sägs vara på väg till Göteborg i dag för ett besök hos den svenska biltillverkaren.

Kinas femte största biltillverkare, statligt ägda Beijing Automotive Industry Holding Corporation (BAIC), uppges vara intresserade av Volvo Personvagnar. I alla fall om man får tro de senaste rapporterna från andra sidan Atlanten. Enligt Wall Street Journal ska höga chefer för BAIC besöka Torslanda och Volvo med start i dag. Wall Street Journal har kommit över de färska uppgifterna från tre källor som sägs ha insyn i processen kring Volvo.

En talesman för BAIC säger till den amerikanska affärstidningen att han inte känner till företagets intresse för utländska biltillverkare. För inte så länge sedan uttryckte dock BAIC intresse för Opel, ett intresse som aldrig följdes upp.

När Wall Street Journal kontaktade Volvo Personvagnar för ett uttalande fick man inte mycket bekräftat.

– Ford har sagt att det är en process som pågår, men de har inte lämnat ut några namn, sa Stefan Elfström, talesman för Volvo Personvagnar.

Ford har inte kunnat nås för en kommentar.

Den senaste skaran av Volvo-intressenter uppges vara Geely Automobile Holdings, Fords kinesiska partner Chongqing Changan Automobile Corporation, Chery Automobile och nu även BAIC.

En intressant parameter som bör läggas till nyheterna kring en eventuell Volvo-försäljning är gårdagens uppgifter som berättade att Ford inte längre är pressat att sälja den svenska biltillverkaren. Volvo-vd:n Stephen Odell har till och med förhoppningar om att Ford väljer att behålla Volvo. Läs mer om detta via länken nedan.

BAIC tillverkar i dag Mercedes-bilar och Hyundai Accent via joint Ventures med Daimler AG och Hyundai Motor Company.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!