090205-volvo-geely-nej

Kinesiska Geely har inga planer på Volvo-köp

Tidigare i dag gick nyhetsbyrån Bloombergs ut med uppgifterna att kinesiska Geely just nu för diskussioner med Ford om ett köp av Volvo PV. Som så många gånger förr ser det ut att vara ännu ett rykte då Geelys talesman förnekar detta.

– Vi har inga planer på att köpa Volvo Personvagnar som vissa medier har rapporterad om i dag, sa en talesman för kinesiska Geely Automobile till nyhetsbyrån Reuters för bara en liten stund sedan.

Dementin kommer sedan en annan nyhetsbyrå, amerikanska Bloombergs, gått ut med uppgifterna om att ett antal företrädare för Ford och Geely just nu sitter och diskuterar affär där Volvo Personvagnar är försäljningsobjektet.

Att Ford är sugna på att sälja Volvo är ingen hemlighet längre. En försäljning av det svenska bilmärket skulle inbringa många sköna miljarder till kassan som ekar allt tommare. Men än så länge är inte läget lika prekärt som för Chrysler och GM. Ford väntar fortfarande med att be om amerikanska skattepengar.

Det är inte första gången som det dyker upp Kina-rykten om Volvo. Tidigare under hösten har fem kinesiska biljättar förknippats med Volvo, inget rykte har dock visat sig innehålla någon sanning… än. De fem kinesiska bilkoncernerna som har uttalats i samma mening som Volvo är Geely Automobile Holdings, Shanghai Automotive Industry Corporation, Changan Automobile Group, Chery Automobile och Dongfeng Motor Group.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!