100331-daimler-inte-salu Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Kinesiska köprykten kring Maybach – Daimler förnekar

Kinesisk media rapporterar att BYD är intresserade av att köpa Daimlers lyxbilsmärke Maybach. Snicksnack, säger Daimler och tillägger att Maybach absolut inte är till salu.

Enligt flera kinesiska tidningar är den kinesiska batteri- och biltillverkaren BYD intresserad av att köpa Daimlers lyxbilsdivision Maybach. Anonyma talespersoner för BYD har gått ut och sagt att BYD väntar med att lägga ett bud tills Daimler fattar beslut om Maybach ska säljas eller inte.

Men nu går Daimler ut och slår tillbaka alla rykten. ”Maybach är en viktig del av Daimlers produktportfölj och det finns inget beslut om försäljning”, säger en talesperson för Daimler. Även Paul Lin, talesman för BYD har dementerat uppgifterna.

De kinesiska medieuppgifterna ser alltså ut att vara aningen förhastade, likväl är de inte ogrundade. Daimler och BYD har redan ett etablerat samarbete kring elbilar i Kina och Daimlers tålamod med Maybach ser ut att vara slut. Det ultralyxiga varumärket med historiska anor lyckades bara sälja 200 bilar under fjolåret och det verkar inte finnas några ersättare till det åldrande modellutbudet. Daimler-chefen Dieter Zetsche har inte velat säga om det utvecklas någon ny Maybach-modell.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet