070301_lotus

Klorofyll får en utmanare!

Ryktet om Teknikens Världs projektbil måste ha spridigt sig till England. Lotus kontrar med att lansera bantävlingsbilen 2-Eleven.

Klorofyll är namnet på Teknikens Världs helsvenska och miljövänliga sportbil. De visuella likheterna med Lotus 7 anno 1957 är slående men Klorofyll baseras på den svenska byggsatsen Esther. I april ska Klorofyll rulla på sin jungfrutur – om allt går som planerat.

Lotus svarar med att presentera 2-Eleven, en bil som är avsedd för ”Track Days”, fritidskörning på tävlingsbanor. 

Bilen är utvecklad hos tävlingsavdelningen Lotus Sport och tar Colin Chapmans filosofi om prestanda via lättvikt på största allvar. Bilen väger bara 670 kg och den överladdade motorn på 1,8 liter levererar 252 hästkrafter. Lotus 2-Eleven ska klara 0-100 km/h på 3,9 sekunder och har en toppfart på 250 km/h. 

De första bilarna, som ska byggas i april, får Lotus Sports speciella trefärgsschema och kommer i två versioner: En vägregistrerad med belysning, enkel bakvingen och katalysator. Denna version säljs dock bara i England. Pris motsvarande 559 000 kronor.

Version två, Track Only Version, har betydligt seriösare bakvinge i kolfiber, splitter fram, bromsljus och FIA-godkänd förarstol. Pris i Europa cirka 466 000 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!