071218-knight-rider-gt500

Knight Rider gör comeback i en Ford Shelby Mustang GT500KR

Alla minns väl klassiska serien Knight Rider med bilen KITT och David Hasselhoff i huvudrollerna. Nu är det dags för serien att göra comeback, men då har en fet Mustang tagit plats i stället för den Trans Am vi är vana vid.

Den 17 februari nästa år är det dags för Knight Rider att återigen dyka upp på tv-apparaterna. Denna gång är det ett två timmar långt avsnitt på amerikanska NBC som tar vid som en fortsättning på de gamla avsnitten. Skådespelarna är nya, bland annat får vi se Justin Bruening, Deanna Russo och Sydney Tamiia Poitier. David Hasselhoff, mest känd för just Knight Rider och så klart Baywatch, gör bara ett kortare gästspel där han spelar samma roll som tidigare, Michael Knight.

Vad som är mest intressant för oss bilintresserade är att den Pontiac Trans Am som blinkade ”snyggt” i fronten och pratade med sina passagerare, nu är utbytt till förmån för en Ford Mustang Shelby GT500KR som ser ut som inget annat. Självklart har bilen kvar de röda lysdioder i fronten och den mer eller mindre lugnande rösten.

Bilen, mest känd under namnet KITT, är i den nya serien inte bara en bil, utan tre. Alltså tre Ford Mustang Shelby GT500KR står till seriens förfogande, alla tre med sina egna ”specialkunskaper”.

KITT Hero är en GT500KR med 540 hästkrafter under huven för vardagskörningen.

KITT Attack är också en GT500KR med luftfjädring, specialkaross och andra doningar under huven är den supersnabb vid attacker.

KITT Remote är den förarlösa bilen som kan styras på avstånd.

Nu är det bara att vänta på att serien dyker upp på svensk tv, för vem vill inte se Knight Rider igen? Annars är det YouTube som gäller för de intresserade.

Se KITT på film.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr