Koenigsegg One:1

Koenigsegg berättar mer om One:1

Att det nalkas Koenigsegg-världspremiär märks allt tydligare. Rykten, intervjuer, bilder och fakta kommer ut på nätet i allt tätare intervaller.

Som komplement till gårdagens bild har Koenigsegg i dag varit schyssta att berätta lite mer om deras nya Agera-baserade supersportbil One:1 som ser ut att kunna aspirera på titeln världens snabbaste bil.

 På sin Facebook-sida skriver Koenigsegg har One:1 genererar 600 kilos marktryck, klarar sidokrafter på 2G, har en tjänstevikt på 1340 kilo (känt sedan tidigare, men nu bekräftat), pressar ur sig 1340 hästkrafter (även det känt men nu helt bekräftat), har aktiv aerodynamisk kaross och aktivt chassi.

Koenigsegg One:1 kommer alltså att bli en sjusärdeles snabb bil. Den svenska supersportbilstillverkaren siktar på att slå nya världsrekord vid accelerationerna 0-200, 0-300 och 0-400 km/h. Sistnämnda beräknas gå på cirka 20 sekunder och toppfarten har kalkylerats till 450 km/h eller mer.

Ryktesvägen kommer uppgifter om att One:1 kostar från 2,85 miljoner dollar, exklusive skatter. Det blir 23,2 miljoner kronor inklusive svensk moms.

26 februari täcker Koenigsegg av One:1 för första gången, då inför en liten grupp utvalda människor. Därefter är det stor, publik världspremiär på bilsalongen i Genève 4 mars.

Håller du på att få spader över alla fakta, uppgifter och bilder utan att få ta del av godiset på riktigt? Håller inte nerverna ytterligare ett par veckor? Kyl ner till dig genom att läsa vår provkörning av Koenigsegg Agera R eller se det hela på film.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!