071126-koenigsegg-ccxr

Koenigsegg CCXR Special Edition – första bilderna

Den skånska supersportbilstillverkaren Koenigsegg visade i mars i år bilder och specifikationer på CCXR Flower Power. Nu har de första officiella bilderna på den etanoldrivna produktionsbilen med 1 018 hästar hamnat på Internet.

Det har redan skrivits spaltmeter om Koenigsegg CCXR sedan den presenterades för första gången i mars tidigare i år. Då, när den visades på Genèvesalongen, gick den under tilläggsnamnet Flower Power.

Bilen du ser här på bilderna skiljer sig från den helsvarta CCXR som visades då. Enligt uppgifter är de nya bilderna renderingar på hur bilen kommer att se ut i produktionsfärdigt skick.

Koenigsegg CCXR har en aluminium-V8 på 4,7 liter. Den går att köra på både E85 (etanol) och 98-oktanig bensin. Med de båda centrifugalkompressorerna som laddar upp till 1,5 bar vardera levererar motorn 1 018 hästkrafter vid 7 200 varv per minut. Maximala vridmomentet är 1 060 newtonmeter vid 6 100 varv per minut. Acceleration från noll till 100 km/h går på 2,9 sekunder och toppfarten ligger över 400 km/h. Bugatti Veyron får se upp! Vid blandad körning sörplar bilen i sig 2,2 liter per mil och ska enligt uppgifter släppa ut 500 gram koldioxid per kilometer. Var det någon som sa miljöbil?!

Skulle du vara sugen på att stötta vår svenska supersportbilsindustri genom att köpa en Koenigsegg CCXR så är det bara att åka ner till tyska bilhandlaren Auto-Salon-Singen i Tyskland. I mars ska den enligt uppgift finnas att hämta ut för det facila priset 1 575 000 euro vilket motsvarar knappt 15 miljoner kronor. Då är inte ens alla skatter inräknade, för då blir priset motsvarande 17,8 miljoner kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!