101105-koenigsegg-saab Foto: This GM image is protected by copyright and is pro

Koenigsegg har fått sin Saab 9-5

Han fick inte hela Saab, men väl en liten del. Christian von Koenigsegg misslyckades i sitt försök att köpa Saab Automobile men bättre gick det med köpet av en ny Saab 9-5 Turbo6 XWD.

Det har snart hunnit gå ett år sedan Koenigseggs Saab-affär bröt samman. Christian von Koenigsegg fick aldrig sitt Saab men nu har han i alla fall fått den Saab-bil han har väntat länge på. På tisdagen levererades en Saab 9-5 Turbo6 XWD till Ängelholm.

Christian von Koenigsegg berättade i somras att han hade beställt en 9-5, enligt Ana Trollhättans vd Joachim Lind var Koenigsegg först i Sverige med att beställa bilen. Anledningen till den långa leveranstiden uppges vara att Koenigsegg har kryssat flitigt i tillvalslistan. Koneigseggs 9-5 är bland annat utrustad med 20-tumsfälgar, tonade rutor, spoiler på bakluckan, ljus skinninredning samt bildskärmar i framstolarna nackstöd.

– Dels blir barnen glada, men jag tänkte också använda dem för att visa Koenigsegg-filmer när vi kör våra kunder, sade Koenigsegg till TTELA vid överlämningen av bilen.

Koenigseggs inblandning i Saab-affären tog slut den 24 november i fjol då sportbilstillverkaren meddelade att man var tvungen att dra sig ur på grund av kraftiga förseningar i köpprocessen.

Läs mer

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!