Koenigsegg One:1

Koenigsegg One:1 ska göra 450 km/h – minst!

Koenigseggs mystiska One:1 börjar närma sig produktion. I en intervju med Businessweek avslöjar Cristian von Koenigsegg hittills okända detaljer om bilen, bland annat att den ska göra minst 450 km/h!

Amerikanska Bloomberg Businessweek har fått en lång intervju med Christian von Koenigsegg som berättar om hur det är att tillverka några av världens mest exklusiva supersportbilar. Mot slutet kommer de fram till Koenigseggs kommande modell One:1 som vi än så länge bara har sett i form av suddiga illustrationer. Christian von Koenigsegg berättar att One:1 byggs med syfte att bli den första serieproducerade bilen med ett verkligt vikt/effekt-förhållande på 1:1. Andra bilar har nått den magiska siffran men då, enligt von Koenigsegg, räknat på torrvikten. Koenigsegg ska försöka nå 1:1 räknat på tjänstevikten, inklusive alla vätskor och förare.

 Den första prototypbilen ska stå färdig innan det här årets slut och om allt går som det ska kommer den att väga 1 400 kilo och ha 1 400 hästkrafter. Enligt datorberäkningar ska One:1 kunna nå en toppfart av 450 km/h och därmed bli världens snabbaste serieproducerade bil med råge. Bugatti Veyron Super Sport innehar i dag världsrekordet med 431,072 km/h. Koenigsegg räknar dessutom med att One:1 ska bli snabbast i världen på 0-200 km/h, 0-300 km/h och 0-400 km/h. Om beräkningarna stämmer ska 400 km/h nås på cirka 20 sekunder.

 Endast sex exemplar av One:1 ska byggas och alla är redan tingade. Prislappen har inte avslöjats men von Koenigsegg säger till Businessweek att den är betydligt högre än för Agera S men att Koenigsegg ändå kommer att förlora pengar på varje bil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!