Koenigsegg One:1

Koenigsegg One:1 – utvecklingsbilen till salu

Alla produktionsversioner av Koenigseggs värsting One:1 är för längesedan sålda, men nu ska utvecklingsbilen säljas och en sak står klart. Den är inte billig.

Är det så att du går och suktar efter en Koenigsegg One:1, och har några slantar över, har du nu din chans att komma över en riktigt unik bil. En brittisk bilförsäljare har nämligen kommit över utvecklingsbilen, alltså den bil som stod utställd på bilsalongen i Genève under världspremiären av modellen förra året.

Inte nog med det, bilen som har chassinummer 7106 är även den bil som 0-300-0 km/h-rekordet sattes med, samt banrekorden på Spa Francorchamps och Suzuka.

Jämfört med produktionsbilarna väger dock detta exemplar aningen mer, bland annat på grund av störtbur, en annan slags kolfiber i vissa delar och att avgasutblåset är tillverkat i aluminium i stället för titan. Totalt väger den 50 kg mer än sina syskon.

Detta är troligen den mest välanvända One:1 i världen då den hade rullat nästan 10 000 kilometer innan den levererades till kunden.

Med tanke på den extra vikten och milantalet kanske du då tänker att du kan få den för ett fyndpris. Tyvärr så är det dock inte så då den är till salu för fyra miljoner pund, alltså nästan 51,4 miljoner kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!