Koenigsegg One:1

Koenigsegg One:1 visas i mars – gör över 450 km/h

Bugatti Veyron Super Sport får se upp för nu är en svensk på väg ikapp och förbi. På Genèvesalongen i mars ska Koenigsegg One:1 äntligen visas upp. 1400 kilo, 1400 hästar och 450 km/h!

Redan under 2012 började den första informationen om och bilderna på Koenigsegg One:1 läcka ut på webben. Nu bekräftar Koenigsegg själva att bilen ska ställas ut på bilsalongen i Genève i mars.

Några som bör hålla ett extra öga på Koenigseggs monter är Bugatti. De har i dag världens snabbaste bil i Veyron Super Sport som officiellt har gjort 431,072 km/h. Men om Koenigseggs datorberäkningar stämmer blir Veyron Super Sport omsprungen av svensken med en hel del råge. 450 km/h eller mer ska One:1 göra! Dessutom räknar Koenigsegg med att One:1, där modellbeteckningen står för vikt/effekt-förhållandet, ska slå nya accelerationsrekord vad gäller 0-200 km/h, 0-300 km/h och 0-400 km/h. Sistnämnda sägs kunna avverkas på hypersnabba 20 sekunder!

Koenigsegg One:1 är en kolfiberskapelse som med vätskor och förare väger i sammanhanget extremt låga 1400 kilo. V8-motorn ska pumpa ur sig 1400 hästkrafter. Snacka om effekt- och fartmonster. Och den är svensk till råga på allt.

I mars vet vi mer om One:1. Håll ut!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!