Koenigsegg på gång med hypersnabb superbil

Svenska supersportbilstillverkaren rapporteras ha någonting väldigt extremt på gång, med eventuell toppfart på över 500 km/h.

Det är The Supercar Blog (TSB) som skriver att Koenigsegg under bilutställningen i Pebble Beach, som ägde rum i augusti, visade upp en specialmodell för utvalda VIP-kunder. Någon bil att känna och klämma på fanns inte på plats, i stället handlade det om en VR-presentation (Virtual Reality).

Enligt TSB:s källor ska bilen byggas i en begränsad upplaga om elva exemplar och ha en toppfart på över 300 mph. En annan källa preciserar toppfarten mer exakt – 314 mph, det vill säga 505 km/h.

På nätet spekuleras det i om denna exklusiva modell kommer att utgå från Jesko eller Regera, men vi tycker det låter som den Jesko 300 som nämndes i förbifarten vid presentationen av ”vanliga” Jesko på bilsalongen i Genève i våras. Jesko 300 är bilen, vilket namnet avslöjar, som är tänkt att nå den magiska siffran 300 mph. Siffran är dock inte lika magisk längre sedan Bugatti tidigare i dag gått ut med informationen att de nått 304,77 mph (490,48 km/h) med Chiron. Därmed vore det inte osannolikt att Koenigsegg siktar på den magiska siffran 500 km/h. Framtiden får utvisa vad siktet är inställt på…

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!