Koenigsegg Regera ska härska i Genève – ännu en megabil

Koenigsegg vet hur man regerar på bilsalonger. På Genèvesalongen förra året hade världens första megabil, One:1, världspremiär. På årets upplaga av salongen ska man visa upp ännu en megabil – Regera.

I torsdags meddelade Koenigsegg på sin Facebook-sida att de tänker visa upp Agera RS på bilsalongen i Genève som öppnar upp för pressen den 3 mars och för allmänheten två dagar senare. Exakt vad det rör sig om vet vi inte men den extra bokstaven skvallrar om att det är något hårigare än standardversionen Agera R med 1 140 hästkrafter. Om det är extra kusar nedtrycka i maskinen eller om det är andra förändringar som ska presenteras återstår att se.

Men, Agera RS är inte enda bilen Koenigsegg tänker visa upp i Genève nästa månad. På sin Facebook-sida har de nu annonserat att de ska avtäcka en megabil. Med megabil menas en bil med effekt på eller över en megawatt (MW, det vill säga tusen kilowatt). En sådan har redan haft världspremiär. Det var på bilsalongen i Genève förra året då One:1 (bilden) presenterades. 1 360 hästkrafter i 1 360 kg bil (därav namnet One:1 som syftar på förhållandet mellan effekt och vikt).

Det handlar alltså än en gång om en bil med 1 360 hästkrafter eller mer. Frågan är bara hur det är paketerat. Är det en kryddad One:1 eller har Koenigsegg hittat på något annat som överraskar oss? Om en knapp månad vet vi.

På Facebook är Koenigsegg fåordiga. De skriver Regera, som vi får anta är modellens namn, och att det är ett transistivt verb, det vill säga ett verb som beskriver en handling som påverkar något.

Till detta har Koenigsegg skrivit ”härska <över>; styra <över>, regera <över>” som om det uttalades över en kommunikationsradio.

 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!