Koenigsegg One:1

Koenigsegg smygvisar supersportbilen One:1

Världspremiären av Koenigsegg One:1 kommer allt närmare och den svenska supersportbilstillverkaren har nu släppt en kort film för att driva upp temperaturen inför avtäckningen.

Koenigsegg One:1 är nu officiell, klicka på länken för att läsa allt om den.

I dag är det de svenska biltillverkarna som dominerar bilvärlden. Under morgonen blev snygga Volvo Concept Estate officiell. Knappa timmen senare släppte Koenigsegg en första film, via YouTube-kanalen Drive, som visar detaljer från One:1 – specialversionen av Agera som har världspremiär på bilsalongen i Genève nästa vecka.

Vi har redan sett en dunkel bild av One:1 samt ett antal läckta skisser (se båda varianterna här samt i bildgallerierna nedan) och fått reda på diverse olika fakta om bilen. Bland annat att den har en tjänstevikt på 1340 kilo och pumpar ur sig 1340 hästkrafter, vilket ger vikt/effekt-förhållandet ett till ett, därav modellnamnet One:1. Vi har även fått höra att Koenigsegg har siktet inställt på att slå nya världsrekord vid accelerationerna från stillastående till 200, 300 och 400 km/h. Just 0-400 km/h beräknas gå på ungefär 20 sekunder, vilket är sinnessjukt snabbt. Toppfarten är även den beräknad – till 450 km/h eller mer.

Nu väntar vi bara på den officiella avtäckningen i Genève nästa vecka och tills dess kan vi granska filmen nedan och spåna vad det är vi ser för detaljer...

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!