090202koenigseggspeedboat

Koenigsegg Speedboat – sjöns snabbaste

Koenigsegg är en av de snabbaste på land, så varför inte vara en av de snabbaste på vattnet också? Det tycker Johan Wejedal som här presenterar Koenigsegg Speedboat.

Det är inte första gången som Johan Wejedal, läsare och prenumerant av Teknikens Värld under många år, skickar in illustrationer på fordon som han själv har skapat. För drygt två år sedan kammade han hem förstapriset i polisbilstävlingen med sin blågulvita Koenigsegg polisbil. Han lyckades dessutom knipa tredjeplatsen i samma tävling med en Maybach 57 som polisbil.

I dag skickade han in en ny illustration till oss, även denna gång en Koenigsegg. Dock inte klädd i poliskostym utan i stället handlar det om en offshore racer-båt som han döpt till Koenigsegg Speedboat. Johan Wejedal fick inspirationen efter ett besök på båtmässan i Göteborg som äger rum just nu. Grunden är den bil han ritade till polisbilstävlingen.

Hur kom du på tanken att göra en racerbåt av Koenigsegg?

– Jo, det hela började med att jag tyckte att man borde göra om en Saab Sonett 3 till båt, eftersom den ser ut som en båt redan. Har en modell av Sonetten i skala 1:43 som satte i gång tankarna, men sen slog det mig att det hade varit mer rätt att utgå ifrån en Koenigsegg i stället. Inte nog med att den tillverkas just nu och att cockpiten har klara offshore racer-drag, Koenigsegg har ju även en norsk delägare i racerbåtsbranchen, nämligen Bård Eker, berättar Johan Wejedal för teknikensvarld.se.

Johans tanke med Koenigsegg Speedboat är att den ska vara båtarnas motsvarighet till en supersportbil – samma motor, kolfiberkaross/skrov, samma prestanda fast med jetdrive i stället för hjul.

– Troligen fullständigt politiskt inkorrekt just nu, men vi säger väl att den går på E100 då... Tänk så kul det kunde vara om Koenigsegg visade upp en prototyp i Genève och som PR-grej tog en repa på Genève-sjön, drömmer Johan Wejedal.

Johan Wejedal har även skickat sin illustration till Koenigsegg, men än så länge har de inte hört av sig.

Tänk er åsynen av en Koenigsegg CCXR med dragkrok dragandes på en trailer lastad med Koengisegg Speedboat. Det hade varit något!

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!