Koenigsegg Agera R BLT

Koenigseggs 33-miljonersbil konfiskerad som smuggelgods

Kommer du ihåg den specialbeställda Koenigsegg Agera R med det matinspirerade tilläggsnamnet BLT? Nu har vi fått höra att just denna bil har blivit beslagtagen av tullen i Kina.

I september skrev vi om en skräddarsydd Koenigsegg Agera R som beställts av en anonym kinesisk affärsman. Denna Agera R BLT, som den heter, uppges nu ha kostat köparen motsvarande 33,5 miljoner kronor vilket kan jämföras med en icke skräddarsydd Agera R som ligger omkring 10-11 miljoner kronor.

 Men prislappen är inte allt vi får reda via kinesiska medier i dag. Mest uppseendeväckande är att köparen kanske aldrig kommer att få se sin tänkta skånska ögonsten som han betalat en förmögenhet för.

 Då bilen nådde kinesisk hamn beslagtogs den av tullen. Förmodligen inte för att de själva vill avnjuta besten med 1140 hästkrafter som toppar 440 km/h, utan för att bilen rapporteras ha varit på väg in i landet utan att köparen ska ha betalat någon skatt eller importavgifter. Denna Koenigsegg Agera R BLT konfiskerades som en del i en stor antismugglingskampanj som just nu genomförs i Kina och som resulterat i att flertalet andra bilar hamnat i tullens nät, bland annat Rolls-Royce, Mercedes, Porsche och Toyota.

 Om köparen någonsin får se sin Koenigsegg vet vi inte. Om personen ifråga vill ha en chans till förening lär det handla om skyhöga bötesbelopp för olovlig införsel till Kina.

 Vill du veta mer om effekt, prestanda och andra specifikationer om bilen? Kika då här! Missa heller inte bilderna nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!