Foto: MediaPortal Daimler AG / Daimler AG / x-default

Kom till bilen - hitta ett paket i bakluckan

Smart och DHL har introducerat en tjänst som innebär att ägare av Smart-bilar kan få paket levererade rakt till bakluckan av bilen.

Smart, vars idé från början var att göra en bil så kort att den kunde parkeras på tvären längs gator har numera ett antal konkurrenter som också gör så kallade microbilar. Nu presenterar de ”smart ready to drop” i ett försök att sticka ut från mängden.

Tjänsten går ut på att du kan beställa hem saker från internet som sedan bokstavligt talas levereras till din baklucka. När användaren beställer någonting från en hemsida så genererar de ett speciellt nummer via en app som de sätter in som leveransadress. Budbilen använder sig sedan av samma nummer för att få tillgång till bilens baklucka under en viss tid. När bakluckan sedan stängs kan budet inte längre komma in i bilen.

Foto: MediaPortal Daimler AG / Daimler AG / x-default

Dock är tjänsten inte utan begränsningar. Appen kräver fortfarande att du parkerar bilen nära ditt hem, och för närvarande befinner sig tjänsten endast i beta-stadiet, vilket innebär att den endast är tillgänglig i ett fåtal städer i Tyskland. Den är tillgänglig för denna och förra generationens fortwo, samt fortwo cabrio och forfour.

Om eller när tjänsten kommer till Sverige framgår inte.

Uppdatering: Som vissa av er läsare påpekade så har Volvo haft ett likadant system ett tag med ett antal olika företag, bland annat NetOnNet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!