070524_Ford-HD

Kompressormatad Ford F-150 Harley-Davidson

Fords samarbete med Harley-Davidson fortsätter. Det senaste tillskottet är den kompressormatade F-150 Harley-Davidson på 450 hästkrafter.

Ford F-150 Harley-Davidson är baserad på förra årets F-150 SuperCrew 4x2. Den främsta skillnaden är det rejäla tillskottet på motorn med ökade kraftresurser. Förra årets modell, där motorn var en 5,4-liters Triton V8, bjöd på drygt 300 hästkrafter (och 365 Newtonmeter). I det här fallet har motorn fått tillökning i form av en kompressor från Saleen. Den är av samma modell som används hos Shelby GT500. Resultatet är 450 hästkrafter, och 500 Newtonmeter som bäst.

Den nya Harley-förädlade Ford-pickupen rullar på 22-tums och femekrade aluminiumfälgar. Andra nyheter är den kromade grillen och de diskreta Harley-Davidson-emblemen.  För övrigt är det bara vinande från kompressorn som avslöjar att det döljer sig något lite extra under motorhuven, ända tills trafiksignalen slår om från rött till grönt…

Samtidigt introduceras en lika stark konkurrent som skall säljas av delvis samma återförsäljare! Det är Roush version av hur en F-150 ska se ut. Även den har 450 hästkrafter och är döpt till "Nitemare". Den är dyrare och kostar cirka 290 000 kronor, ungefär 10 procent mer än Fords egen version. Ingen av versionerna är tilltänkt för den svenska marknaden men ett och annat exemplar lär finna sin väg hit genom privatimportörer.

F-150 Harley-Davidson

F-150 Harley-Davidson

F-150 Nitemare

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet