070517_AudiTT_clubsport Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei

Koncept: Audi TT Clubsport Quattro

Nu premiärvisar Audi nya förädlade TT. Stilstudien blev så lyckad att Audi överväger att serieproducera den exklusiva modellen i liten upplaga.

Audi TT är en bil med stilren form och sportbilskänsla. Från början var Audi TT tänkt enbart som en häftig stilstudie. Konceptet blev dock så lyckat och påtryckningarna från omvärlden så stora att Audi beslutade sig för att serieproducera modellen. Audis nya stilstudie TT Clubsport Quattro verkar inte vara ett undantag. Redan från början meddelar Audi att de överväger att producera den förädlade TT:n i liten exklusiv upplaga. 

Den Audi-typiska jättegrillen återfinns även här, liksom strålkastarna (av samma typ som hos R8). Däremot saknas tak och A-stolpar. Dessutom saknas utvändiga dörrhandtag. Istället öppnas dörrarna via fjärrkontroll. Sidobacksspeglarna har krympt avsevärt.

Sittbrunnen som rymmer en förare samt en passagerare, omgärdas av en lågt skuren vindavvisare och matchande sidorutor. Bakom nackstöden återfinns de karaktäristiska störtbågarna.

Bakom de läckra 20-tummsfälgarna syns de gula bromsarna som avslöjar att det handlar om keramiska dito.

Audis ingenjörer har optimerat den 260-hästkrafter starka 2.0 turbomotorn (TFSI) . Den nya motorn uppges bjuda på 300 hästkrafter.

Permanent fyrhjulsdrift är standard. Växellådan av S-tronic-modell är sexstegad. Växlingarna sker automatisk eller manuellt, allt efter förarens önskemål. 

Är du inte nöjd med motorljudet kan du alltid skruva upp volymen på Bang&Olufsen-anläggningen Beosound 2 där MP3-spelare givetvis är standard.

Nya TT är en läckerbit som får det att vattnas i munnen, eller?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!