Konstgjord stad byggs för självkörande bilar

I Sydkorea byggs världens största testanläggning för självkörande bilar – i form av en stad.

Att testa självkörande fordon i städer har inte varit helt smärtfritt. Dels på grund av att det ofta finns restriktioner men även för att bilarna drabbas av olyckor. Nu senast voltade en Volvo XC90 i Arizona.

I Sydkorea ska man lösa det genom att helt enkelt bygga upp en testanläggning för självkörande fordon i form av en konstgjord stad. K-City blir namnet och staden ska breda ut sig på ett område av 360 000 kvadratmeter, vilket påstås vara världens största för ändamålet.

Sydkoreanska staten skjuter till över 86 miljoner kronor i projektet som föga förvånande kommer att vara testanläggning för Kia, Hyundai, Samsung och andra nationella företag.

Anläggningen ska öppna i oktober i år och först omfatta motorvägsavsnitt för att senare kompletteras med allt från bussfiler, vanliga vägar till parkeringsplatser.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!