081101-aston-martin-volvo

Köp en Aston Martin – kör en Volvo

Rubriken kanske är en aning överdriven, men äger man en Aston Martin värd 1,1 miljoner kronor så vill man nog ha exklusiva prylar rakt igenom. Så är det dock inte.

I mars 2007 köpte ett konsortium, med David Richards i spetsen, den brittiska sportbilstillverkaren Aston Martin från Ford. Känt är att flera av Aston Martins sportbilar fortfarande har olika Ford-relaterade delar i sig, vilket egentligen inte är så konstigt.

Men när en ägare till 1,1-miljonersbilen Aston Martin V8 Vantage råkade skrapa upp sin tjusigt läderklädda sportbilsnyckel fick han sig en smärre chock. Ett litet bekant V stack fram vilket gjorde att ägaren nyfiket drog bort lite mer av lädret på nyckeln. Plötsligt blottades en väldigt välbekant logotyp, nämligen Volvos.

Borde man som tillverkare inte vara lite mer omsorgsfull med att ”fila bort” originallogotypen på nyckeln eftersom den ska tillhöra en många gånger dyrare bil? Kan man inte begära lite mer till en bil för över miljonen?  Den där Aston Martin-ägaren känner sig inte nog riktigt lika exklusiv längre, inte som den dagen då han valde just en Aston Martin.

Vad skulle du känna och säga om du ägde en Aston Martin och råkade få syn på Volvos logotyp på din nyckel?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!