100325-hummer-hagelgevär Foto: Hummer / Wieck

Köp en Hummer – hagelbössa på köpet

Hummer är på väg att avvecklas men återförsäljarna tänker inte låta det legendariska märket gå i graven i tysthet. Den amerikanska Hummer-säljaren Lynch Hummer erbjuder nu ett gratis hagelgevär till alla som köper en Hummer.

Hummer har till den 1 maj på sig att hitta en ny ägare. Om ingen vill ta över ansvaret för Hummer har General Motors för avsikt att avveckla märket. För att försöka få fart på försäljningen av vad som ser ut att bli de sista Humrarna ger den amerikanska Hummer-återförsäljaren Lynch Hummer bilköparna något extra. Det handlar inte om gratis vinterdäck eller något annat bilrelaterat utan om ett hagelgevär.

– Det finns anledning att tro att det nuvarande lagret av bilar kan vara de sista nya Hummer-modellerna och vi ville skicka iväg dem med något minnesvärt. Browning och Hummer är starka varumärken och amerikanska ikoner, att föra dem samman är ett naturligt steg, säger Jim Lynch som har sålt Hummer-bilar sedan 1994.

Den som köper en Hummer av Lynch Hummer får hagelgeväret Browning Citori White Lightning värt 2 000 dollar på köpet. Det här är inte första gången Lynch Hummer för samman vapen med bilar. Lynch Hummer i Chesterfield, Missouri är en av de bäst säljande Hummer-återförsäljarna i USA och väckte stor uppmärksamhet redan i fjol när de började sälja vapen i sina lokaler under en reklamslogan som lydde ”Guns and Hummers”. Konceptet har varit lyckat.

– Försäljningen av bilarna blev så låg att vi var tvungna att lägga till en produkt för att kompensera utebliven försäljning. Vapnen har varit en enorm succé och nu tar vi Guns and Hummers-konceptet ett steg längre”.

Den som köper eller får ett vapen hos Lynch Hummer omfattas av samma lagar och regler som vid all annan vapenförsäljning i USA.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!