070719-saab-mobilspel

Kör Saab med mobiltelefonen

Nu är det dags för Saabs BioPower-range att introduceras på ännu en marknad, då 9-3 SportCombi tar steget in i mobilen och blir spelvärldens första BioPower-bil.

Nu släpper Saab sin miljövänligaste bil någonsin. Den finns dock bara som virtuell modell i deras nya spel för mobiltelefoner.

Idén bakom BioPower Challenge, som spelet heter, är att på kortast möjliga tid köra en Saab 9-3 BioPower SportCombi mellan två destinationer. I spelet finns tre olika etapper att spela; Inland, där färden går mellan Göteborg och Trollhättan, Kustväg med färd från Trollhättan till det svenska kustsamhället Fiskebäckskil (där nya Saab 9-3 lanseras under sommaren) samt Fjällen, där det gäller att köra på en isig väg mellan Narvik i Norge och Jukkasjärvi i Sverige. Snabbast tid vinner. Som spelare ges du också möjlighet att jämföra ditt resultat mot andra spelare runt om i världen, då du kan välja att skicka in resultaten till en global ”high score”-lista.

Bilen i spelet kan tankas med antingen bioetanol eller bensin. Välj med omsorg, för precis som i verkligheten får den som väljer att köra en Saab BioPower mer kraft och prestanda i bilen om man tankar med bioetanol.

Saab BioPower Challenge-spelet finns tillgängligt via SMS. För att ladda ner spelet SMS:ar man SAAB till 71747 i Sverige och +46 737 494 050 i övriga Europa. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!