Foto: Mecum Auctions

Kör som en kung. Ropa in Elvis Presleys Lincoln!

Elvis Presleys specialbyggda Lincoln Continental går nu under klubban. En ”familjebil” som stått bortglömd i årtionden.

I en Lincoln Continental sitter du kungligt, förmodligen än mer i just detta exemplar då den tillhört Elvis Presley, kungen av rock'n'roll. Men innan du kan njuta riktigt får du kavla upp ärmarna och renovera – men först ropa in den under Mecums auktion i Monterey den 15 – 17 augusti.

Foto: Mecum Auctions

Elvis Presley var en biltok av rang och sägs ha ägt ett hundratal fordon. Den första familjebilen var dock den du ser på bilderna här. Ja, familjebil i den bemärkelsen att den gavs i bröllopspresent till Elvis och Priscilla Presley i maj 1967 av managern Colonel Tom Parker samt att de hade den under flera år under dottern Lisa Maries uppväxt.

LÄS MER: En fantastisk titt på Elvis BMW 507

Bilen är en Lincoln Continental från 1967 konverterad till limousine av Lehmann-Peterson och har chassinummer 88. Den har märkligt nog gått under radarn och stått bortglömd under fler årtionden – vilken man tydligt kan se på bilderna.

Foto: Mecum Auctions

Under 1980-talet hamnade bilen James Petrozzinis ägo, en framgångsrik affärsman i fastighetsbranschen, som gillade att klä ut sig till chaufför och köra sina barn med bilen samt skjutsa gäster till och från flygplatsen med limousinen.

Foto: Mecum Auctions

Bilen är utrustad med saker som klimatanläggning, styr- och bromsservo samt antenn, framstolar och sidorutor med elmanövrering. Om allt detta fungerar i dag är dock oklart.

Vad bilen väntas gå för nämns inte men den säljs utan reservationspris.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!