100624-midsommar-rattfull

Köra bil i midsommar? Låt då bli alkoholen!

Varje dag kör det 15 000 rattfulla bilister på våra svenska vägar. Under midsommarhelgen ökar den siffran. Se till att du inte bidrar till detta fasansfulla beteende!

I morgon är det midsommarafton och svenskarna kör kors och tvärs för att ta sig till olika evenemang och fester. Ofta är det alkohol med i bilden, men låt den aldrig vara med i bilen – åtminstone inte i kroppen på den som sitter bakom ratten. Låt det vara din främsta regel när du ska köra bil – låt alkoholintaget vila.

Tänk på att under din bilkörning möter du en rattfyllerist var 20:e minut. Och då är det beräknat på en normal dag. Under midsommarhelgen lär det vara tätare i mötena mellan dig och rattfylleristerna eftersom svenskarnas alkoholintag ökar med 20 procent under denna helg.

Så kör klokt och med insidan av skallen – ska du köra bil, drick då ingen alkohol. Ska du dricka under helgens festande? Kör då inte bil förrän du är säker på att du är fri från alkohol i din kropp!

Trevlig midsommar till er alla!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!