081222-nytt-körkort-2009

Körkortet ändrar utseende igen

När det nya året gör entré är det inte längre Vägverket som handskas med tillverkningen av våra svenska körkort. I stället blir det en ny myndighet som tar itu med denna uppgift. I samband med detta förändras också kortets utseende och några säkerhetshöjande detaljer.

Den 1 januari 2009 övergår körkortstillverkningen till den nya myndigheten Transportstyrelsen. Körkortet och flera andra handlingar får därför ett nytt utseende. Samtidigt genomförs också vissa andra förändringar för att förbättra säkerheten och försvåra förfalskningar.

Den tydligaste förändringen är att Vägverkets logotyp nere i högra hörnet på körkortet ersätts av Transportstyrelsens logotyp.

De kort som berörs av förändringen är följande:

körkort

taxiförarlegitimation

förarbevis moped klass 1

förarbevis terrängskoter

yrkeskompetensbevis för gods

yrkeskompetensbevis för förare

färdskrivarkort

Tidigare varianter av körkort kommer fortfarande att vara giltiga. De gäller fram till det datum som står på kortet. Man behöver alltså inte byta ut sitt körkort förrän giltighetstiden går ut.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!