Foto: VTI/Jan Wenäll

Kraftig ökning av dödsolyckor med motorcykel

Antalet motorcykelrelaterade dödsolyckor ökade drastiskt under förra året, detta trots att antalet dödade i trafiken generellt minskar.

Enligt Transportstyrelsens siffror omkom totalt 260 personer i trafiken förra året, samma siffra som 2014 och den lägsta siffran sedan andra världskriget. Generellt sett så minskar antalet omkomna i trafiken för varje år, trots att trafiken ökar, medan vissa siffror går åt helt fel håll.

2015 var ett mörkt år när det kommer till landets motorcyklister, antalet dödsolyckor ökade med hela 45 procent jämfört med föregående år och motsvarar nu siffrorna från 2011. Totalt omkom 45 personer i motorcykelrelaterade olyckor, under 2014 var siffran 31.

– Varje dödsolycka är en stor tragedi men ser man på utvecklingen av de omkomna på några års sikt går utvecklingen ändå åt rätt håll, säger Maria Ågren, generaldirektör på Transportstyrelsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!