080314-kristna-fordbojkott Foto: Ford Motor Company

Kristna i USA upphäver Fordbojkott

Den kristna organisationen The American Family Association, har upprört sig över Fords annonsering i tidningar för homosexuella. Sedan två år har medlemmarna förbjudits att köpa Fordbilar. Nu hävs bojkotten.

Men tro inte att det är för att The American Family Association (AFA) har blivit toleranta mot homosexuella. Beslutet att åter igen tillåta sina medlemmar att köpa bilar av Ford kom först efter Fords beslut att sluta annonsera i tidningarna. För två år sedan startade AFA sin bojkott mot Ford med motiveringen att den amerikanska biltillverkaren genom sin annonsering ”stödde den homosexuella agendan”, rapporterar Detroit News.

För AFA:s medlemmar är det nu fritt fram att köpa Fordbilar igen sedan deras ordförande Donald Wildmon gett sitt godkännande. Ford hävdar bestämt att man inte tagit hänsyn till de konservativa kristnas bojkott. Anledningen till att Ford inte längre annonserar i tidningarna för homosexuella är helt enkelt att bolaget dragit ned på annonsering för att spara pengar.

– Ford kommer att fortsätta marknadsföra bolagets produkter för att locka så många kunder som möjligt, säger Jim Cain, talesman för Ford, till Detroit News.

Donald Wildmon menar att AFA:s bojkott slog hårt mot Ford. Enligt honom skrev 780 000 personer på AFA:s bojkottuppmaning, vilket ska ha bidragit stort till Fords sjunkande försäljning.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!