080307-kinabilar-till-sverige

Krockfarliga bilar från Kina – nu kommer de till Sverige

Nu har ett svenskt företag skrivit kontrakt för att importera bilar av det kinesiska märket Brilliance. Bilarna har av flera motororganisationer bedömts som direkt livsfarliga.

Vi har flera gånger tidigare skrivit om de krockfarliga bilarna från vissa kinesiska biltillverkare. Då såg vi med förskräckelse fram emot att Brilliance skulle visa tre av sina nya bilar på Genèvesalongen, som start på en Europalansering. Nu är det gjort, och här kommer nästa förskräckelse – de kan vara på väg till Sverige. För första gången har ett svenskt företag kontrakt för att importera kinesiska bilar. 

Det är företaget Belmot Sweden i Malmö som har skrivit kontrakt med Europaimportören HSO Motors för att ta bilar av märket Brilliance till Sverige. Sverigeimporten blir dock inte av förrän bilarna godkänts av EU och uppfyllt europeisk säkerhetsstandard, något som har visat sig vara svårt för briljantbilarna. Belmont Swedens vd Peter Söderström säger till TT att det förmodligen dröjer två år innan bilarna kan tas till Sverige. 

Brilliance - kinesisk dödsfälla

Chery Amulet - ännu en livsfarlig kinesisk bil

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!