070926-xbow

KTM bygger ny fabrik för X-Bow

Nästa år lanseras den ultrahäftiga bilen X-Bow från den Österrikiska motorcykeltillverkaren KTM. Nu bygger KTM en helt ny fabrik för tillverkningen av deras nya bil.

X-Bow är en öppen lättviktsroadster som enligt KTM ska erbjuda prestanda som du normalt får betala mångfalt mer för. Motorn är en 220 hästkrafters 2,0-liters TFSI-modell från Audi. Enligt uppgift accelererar X-bow från stillastående till 100 kilometer i timmen på under fyra sekunder. 

Den allt längre kundlistan gör att KTM måste utöka sina fabrikslokaler. Intresset är långt över förväntan. Från första början var planerna att endast 500 exemplar av X-Bow skulle byggas per år. Redan nu innehåller kundlistan närmare 1 000 kunder som väntar på sitt exemplar. 

De första exemplaren beräknas anlända under början på 2008 och kommer då kosta omkring 55 000 dollar, vilket i dagsläget motsvarar närmare 366 000 kronor.

Läs mer om X-bow här!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!