070514_KTM_X-bow Foto: KTM

KTM X-Bow i förädlad R-version

Tidigare i år kom den glädjande nyheten att motorcykeltillverkaren från Österrike, KTM, kommer att serieproducera X-Bow. Nu kommer fler härliga nyheter som får oss på Teknikens värld att börja joddla.

Vid en första anblick ser X-Bow ut att vara en leksaksbil i skala 1:1. Grundversionen av den tvåsitsiga KTM X-Bow har ett lättviktschassi av kolfiber, med bromsar från Brembo och fjädringskomponenter från WP. 

Den 220 hästkrafter starka turbomotorn (TFSI) är tillverkad av Audi och med sexväxlad manuell låda som överför motorkraften till bakhjulen. Enligt uppgift väger X-Bow endast 700 kilo och accelererar från stillstående upp till 100 km/h på 3,9 sekunder.

Nu kommer uppgifter om att KTM har planer på en R-version av X-Bow, där en lätt modifierad motor från Audi S3 finns med i bilden. Med runt 280 hästkrafter talar vi om härliga motorprestanda. Serietillverkningen av de första 100 exemplaren kommer att inledas tidigt 2008.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!