100929-ktm-x-bow-r

KTM X-Bow R – när en vanlig inte räcker till

Känns KTM X-Bow lite för mesig och vardagsanpasad? Då kanske X-Bow R kan vara svaret. Fler hästkrafter och lägre tyngdpunkt ska ge en ännu galnare körupplevelse.

Det är svårt att hitta någon mer extrem sportbil än KTM X-Bow. Trots det är det tydligen möjligt att göra den ännu värre. Och det är precis vad KTM har gjort. Österrike-baserade KTM är i full gång att lansera 2011 års modell av den gatlegala banracern X-Bow och bjuder samtidigt på en extra smällkaramell.

Den som funderar på att beställa en X-Bow måste från och med nu även ta ställning till om man vill ha den vanliga eller R-versionen. I R-utförande pumpar Audi-motorn på 2,0 liter ut hela 300 hästkrafter, 60 mer än i standardutförande. Dessutom har KTM lyckats montera motorn ännu lägre för bättre balans och sänkt fjädringen för bättre köregenskaper. Nya KTM X-Bow R kommer att erbjudas i två utföranden, ett som Sport-utförande då bilen fortfarande får köras på allmän väg och ett Race-utförande då bilen är anpassad för tävlingskörning och inte längre är gatlegal. KTM vill inte berätta allt om R-versionen i dagsläget men retar våra sinnen genom att säga att R-versionen är full av helt nyutvecklade delar, varav många även ska gå att köpa genom KTM:s PowerParts-program som erbjuder delar till alla X-Bow-versioner. Mer information, däribland pris, offentliggörs i början av 2011.

Läs mer

Provkörning

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!