070205_ktm

KTM X-Bow till Genèvesalongen

Österrikiska motorcykeltillverkaren KTM meddelade i slutet av 2006 att de är i färd att utveckla en roadster tillsammans med Audi. Nu är det klart att premiären sker i Genève om en månad men samarbetet med Audi är borta.

För att Audi skulle sätta sin logga i grillen på KTM:s första bil krävde den tyska jätten att bland annat krockkuddar skulle installeras innan försäljningen tog fart. KTM tyckte dock inte om den kompromissen eftersom de anser att krockkuddar tog bort lite av X-Bows själ. Därför slutför KTM projektet nu helt själva, dock blir det fortfarande en 2-liters turbomotor från Audi med tillhörande DSG-låda eller sexväxlad manuell låda.

Motorn får olika trimningsgrader beroende på hur mycket du vill betala, den svagaste får 220 hk och den starkaste 300 hk. Helt okej för en bil som väger strax under 700 kg.

KTM X-Bow har ingen vindruta utan säljs med specialdesignade hjälmar. De är dock mer till för att skydda mot väder och vind än att rädda huvudet vid en olycka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!