LÄCKT: Nya BMW M2 Competition – med 410 hästar

Här är den – BMW:n du har längtat efter. Motor och stolar från M4 och ett delvis nytt utseende gör M2 Competition till en ännu bättre M2:a.

Det är egentligen två veckor för tidigt. BMW M2 med Competition-paketet skulle inte ha haft premiär förrän den 25 april på Beijing Motor Show. Men BMW Slovenien har lyckats med bedriften att läcka ut både officiella bilder och viss teknisk information...

Ryktena visar sig stämma, M2 Competition får den raka biturbo-sexan på tre liter från sitt storasyskon M4. Men inte med samma specifikation. Den nya specen innebär 410 hästkrafter (302 kW) och 550 Nm. För jämförelsen skull så levererar samma motor i M4 431 hästkrafter, och N55-motorn i "vanliga" M2 370 hästkrafter.

Sprinten från 0-100 km/h uppges vara 4,2 sekunder med dubbelkopplingslådan DCT, vilket gör den en tiondels sekund snabbare än vanliga M2 och en tiondels sekund långsammare än M4. Bland de läckta uppgifterna finns, tyvärr, ingen information om någon manuell växellåda.

Designmässigt har det hänt litegrann, men inget uppseendeväckande. Kofångaren har förändrats en aning, grillen likaså, backspeglarna ha blivit mer typiskt M-utformade och nya multikrysseker-fälgar har tillkommit.

På insidan ser det ut att vara sig likt, så när som på de kramgoa stolarna som verkar vara plockade direkt från M2 och M4.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!