Läckta bilder: Så här blir nya Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Mercedes tar farväl av G-klass med en Maybach-utgåva av den gamla stridsvagnen. Den har fällbart Landaulet-tak, V12-motor och vadderat läder. Här är Mercedes-Maybach G 650 Landaulet!

Redan i går släppte Mercedes en teaser-bild på den nya G-klassen. Nu har bilder på den märkliga terrängbilen spridits på internet.

De läckta bilderna publicerades ursprungligen av Fly-Wheel, och ser ut att ha tagits under någon form av förhandsvisning av bilen som officiellt kommer att presenteras på Genéve-salongen i mars.

Den sista G-klassen blir en ultra-lyxig variant med samma, höjda chassi som på G 500 4X4². Precis som namntillägget Landaulet antyder är taket över baksätet fällbart, som på herrskapsvagnar från förr.

Inredningen känns igen från Mercedes-Maybach S-klass, med gyllenbruna, läderklädda fåtöljer i baksätet. Motorn är densamma som sitter i G 65 AMG, alltså en V12:a med dubbelturbo, 630 hästkrafter och 1 000 Newtonmeter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!