Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador bländar – återkallas

Det har uppkommit problem gällande strålkastarna i Lamborghini Aventador. Felet kan innebära en fara i trafik och nu byts strålkastarna ut kostnadsfritt.

Lamborghini Aventador LP 700-4 återkallas för andra gången. Senaste gången Aventador skulle in för ”uppdateringar” gällde det trilskande växellådor. Den här gången har klagomål kommit in angående strålkastarna.

Det är modeller tillverkade mellan 15 juli 2011 och 20 april 2012 som berörs av återkallelsen. Enligt tillverkaren är det 144 exemplar som inte uppfyller internationella krav när det gäller strålkastare. Felet är att xenonstrålkastarna kalibreras horisontellt men ej vertikalt. Detta kan medföra säkerhetsrisker där förarens synfält minskar drastiskt i mörker. Dessutom kan strålkastarna blända mötande trafik.

Återkallelsen börjar i dag, 17 december, och Lamborghini lovar att bytet blir kostnadsfritt för ägaren. Om du är en av de få som berörs i Sverige bör du kontakta Lamborghini och helst inte köra i mörker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!