Lamborghini Aventador LP 720-4 50 Anniversario

Lamborghini Aventador LP 720-4 50 Anniversario avslöjad

Lamborghini firar 50 år i år och ska uppmärksamma det på olika sätt. Bland annat med specialversionen Aventador LP 720-4 50 Anniversario som har extra effekt och är snabbare.

Lamborghini Aventador LP 700-4 är det värsta du kan köpa om du vill ha en italiensk tjur (vi räknar inte in specialaren Veneno eftersom den är lite väl udda och dessutom slutsåld). Men Aventador går så klart att vässa och det har Lamborghini gjort för att belysa de 50 år man utövat som bil- och traktortillverkare mellan 1963 och 2013. På bilsalongen i Shanghai nästa vecka ska Lamborghini nämligen visa upp Aventador LP 720-4 50 Anniversario där sistnämda, 50 Anniversario, står för just 50-årsjubileum.

 Som vi kan se på modellbeteckningen handlar det om 20 extra hästkrafter ur samma V12:a på 6,5 liter som finns vanliga Aventador där den ger 700 hästar som skickas till alla fyra hjul. Men det handlar också om ett mer aerodynamiskt fulländat utseende med grov frontsplitter och gigantisk diffusor bak som pressar ut luftströmmarna exakt där ingenjörerna vill ha dem.

 Interiört rör det sig om ny tvåtons läderklädsel och mer kolfiber.

 Denna jubileumsutgåva blir tack vare förändringarna något snabbare än originalversionen. 0-100 km/h sägs gå på under 2,9 sekunder och toppfarten ligger på över 350 km/h.

 100 exemplar ska byggas och för spekulanten handlar det säkerligen om en extrautgift på ett antal hundratusen eller mer än om man skulle satsa på en Aventador LP 700-4.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr