Lamborghini Aventador LP 720-4 50° Anniversario

Lamborghini Aventador LP 720-4 50° Anniversario officiell

Lamborghini är också på plats på bilsalongen i Shanghai. Med sig har de en jubileumsversion av Aventador som med extra effekt och fart uppmärksammar det italienska märkets 50-årsjubileum på ett alldeles utmärkt sätt.

Redan förra veckan fick vi ta del av Lamborghini Aventador LP 720-4 50° Anniversario då merparten av bilderna läckte ut på nätet tillsammans med kortfattad information.

 Nu är den i stället officiellt presenterad inför press och besökare på årets bilsalong i Shanghai.

 Aventador LP 720-4 50° Anniversario har optimerats sett till aerodynamiken. Det är därför den har en extra stor spoiler med splitter i fronten och en uppseendeväckande diffusor längst bak med rejäla luftkanaler. Arbetet är självklart utför i kolfiber. Förändringarna ska ha gjort Aventador upp till 50 procent mer luftmotståndsvänlig.

 Men även maskinen som vilar bakom nacken på föraren har setts över. I vanliga Aventador LP 700-4 finns 700 hästkrafter. I Aventador LP 720-4 50° Anniversario finns, som modellbeteckningen avslöjas, 720 hästkrafter plockade ur de 6,5 liter som V12:an har i volym. Transmissionen är den vanliga, det vill säga Lamborghinis växlingssnabba ISR-låda.

 Förändringarna gör att Aventador LP 720-4 50° Anniversario sprinter från 0 till 100 km/h på strax under 2,9 sekunder och toppfarten ligger på 350 km/h. Alltså inga gigantiska skillnader jämfört med vanliga Aventador LP 700-4.

 Lamborghini har inte meddelat vad en Aventador LP 720-4 50° Anniversario kommer att kosta och när den går att beställa. Men vill man ha en Aventador som sticker ut lite extra och som har speciella 50-årsjubileumsemblem får man nog vara beredd på att slanta upp ett antar hundratusen extra.

Färgen ja, Giallo Maggio heter kulören som jubileumsversionen är lackerad i. Majgul säger vi på svenska.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr