110603-lambo-roadster

Lamborghini Aventador Roadster avslöjad av USA

Lamborghini Aventador Roadster skulle egentligen inte presenteras förrän om några månader. Men en miss gjorde att amerikanska staten släppte nyheten alldeles för tidigt.

  När myndigheten EPA (motsvarande svenska Naturvårdsverket) via sin sajt fueleconomy.gov listade bränslekonsumtionen för modellåret 2012 var både Lamborghini Aventador coupé och roadster med. Troligen har en handläggare helt enkelt gått efter listor på kommande modeller och därmed missat att modellen "egentligen" inte släppts. 

I stadstrafik räknar man med att en Lamborghini Aventador Roadster kommer vilja ha 2,1 liter per mil. Vill ägaren istället köra en mil på landsväg räcker det att tanka 1,4 liter. Detta förutsatt att man inte använder samtliga 690 hästkrafter som Lambon har att röra sig med. 

Utöver att förstöra överraskningsmomentet lyckades EPA även med konststycket att berätta om den tidigarelagda lanseringen, rapporterar sajten Left Lane News. Lamborghini planerade inte att introducera Aventador Roadster förrän tidigast 2014, men om nu EPA:s uppgifter stämmer så kan tupén blåsa av den välbeställde redan nästa vår. 

För mer information om Lamborghini Aventador LP 700-4 kan du klicka här.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!