110601-lamborghini polis

Lamborghini Aventador som polisbil

Italienska polisen har redan Lamborghini Gallardo som polisbil, nu har några talangfulla konstärer från Milano tagit fram ett förslag till en uppgradering. Håll i hatten, och körkortet, för här är nya Aventador i polisutförande!

Den italienska polisen har redan under flera år haft tjurprydda åkdon från Sant Agata Bolognese – detta i form av ett antal specialanpassade Lamborghini Gallardo. Nu när nya supersportbilen LP700-4 Aventador har presenterats så borde kanske den italienska polisen byta upp sig. Det tycker i alla fall ett gäng talangfulla konstärer från Milanno Artworks, som har skapat detta mycket snygga designförslag på en kommande Aventador Polizia.

Med 700 hästkrafter bakom sittbrunnen skulle en Aventador i polisutförande säkerligen bli en mardrömssyn för italienska trafiksyndare. Färgschemat är satt till polisiärt blått och silver, med blåljusen integrerade i vindruta och luftintag, vilket inte påverkar luftmotståndet så som en takramp gör. Skillnaderna gentemot en standard-Aventador blir inte bara till färgschemat, bland annat förväntas en eventuell polisversion förses med defibrilator samt utrustning för snabb organtransport vid donationer.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!