Lamborghini Sesto Elemento

Lamborghini bekräftar det sjätte elementet

Lamborghini-chefen Stephan Winkelmann bekräftar att konceptbilen Sesto Elemento kommer byggas i en begränsad upplaga på 20 exemplar.

Nu bekräftar Lamborghini officiellt att man planerar att bygga 20 exemplar av konceptbilen Sesto Elemento, som betyder det sjätte elementet. Första gången Sesto Elemento visades upp var på bilsalongen i Paris i fjol.

 – Den utmärkta feedbacken och de många förfrågningarna vi fått från våra kunder har verkligen övertygat oss att ta oss an utmaningen att tillverka en bil med unika egenskaper, säger Lamborghinichefen Stephan Winkelmann i ett pressmeddelande.

 Antagligen (och förhoppningsvis) kommer Lamborghini inte ändra alltför mycket till produktionsversionen av Sesto Elemento, vilket Stephan Winkelmann ger sken av.

 – Vi är stolta att vad som för ett år sedan bara var en teknikdemonstration för framtida supersportbilar, även om allting fungerar, kommer bli verklighet i liten skala.

 Det skulle i så fall betyda att bilen fortsatt kommer väga 999 kilo även med fyrhjulsdrift. Med 570 hästkrafter ur V10-motorn kastas bilen med förare upp i hundra kilometer i timmen på 2,5 sekunder.

 De 20 bilarna kommer börja levereras till sina första hem i början av 2013. Men den som vill använda sitt sjätte element till att göra vägarna osäkra utanför racerbanan får köpa en Aventador att pendla med. Den är nämligen gatulegal vilket Sesto Elemento inte är.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!