Lamborghini Egoista Foto: Klaus Becker

Lamborghini Egoista – lyssna och titta!

Lamborghinis 50-årspresent till sig själva, eller ja, från Walter de Silva egentligen, finns nu på film där vi även får höra på motorljudet för första gången.

Det var i helgens som Lamborghini överraskade alla närvarande vid en galamiddag genom att köra fram en minst sagt annorlunda bil på scenen. Lamborghini Egoista är en supersportbil som liknar ingenting annat. Veck, vinklar, vrår och linjer precis överallt. Varför kan man undra? Jo, Walter de Silva, Volkswagen-gruppens övergripande designchef, ville bjuda på någonting alldeles speciellt i samband med jubileet. Så han och teamet bakom bilen skapade med hjälp av en märklig förebild – den amerikanska attackhelikoptern Apache.

 Nu har det lagts upp en film i kass kvalitet på YouTube där vi får se glashuven in action, den som fälls upp och ned för att göra insteget till enmanscockpiten möjlig. Men utöver att använda ögonen får vi också chans att låta öronen vara till nytta. Vi får nämligen också höra den 5,2 liter stora V10-motorn på 600 hästkrafter för första gången.

 Läs gärna mer om Lamborghini Egoista.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!