Lamborghini Gallardo – nu är det slut på riktigt

Nu verkar det som att även Lamborghini har fått nog av Gallardo. I går lämnade det sista Gallardo-exemplaret fabriken i Sant’Agata Bolognese och nu väntar vi otåligt på uppföljaren.

I går var en historisk dag i Lamborghini-fabriken i italienska Sant’Agata Bolognese. Då rullades nämligen den sista Gallardon av produktionslinan, efter tio år i produktion och drygt 14 000 tillverkade exemplar.

 Den sista bilen blev en Gallardo LP 570-4 Spyder Performante i kulören Rosso mars och den blivande ägaren är en anonym samlare. Bilen kommer alltså förmodligen att rullas in på ett museum, men inte Lamborghinis.

 Under sina tio år i produktion blev Gallardo Lamborghinis mest kommersiellt framgångsrika modell hittills. Någon gång under nästa år väntas Gallardos uppföljare Cabrera göra entré.

 Lamborghini hann som bekant släppa ett antal specialversioner av instegsmodellen och vi ska ärligt erkänna att vi inte kan rabbla upp alla. Vi överlåter helt enkelt saken till er läsare – kan någon rada upp alla olika specialversioner av Gallardo? (Ta en titt i bildspelet nedan där ett litet urval finns representerade, som en liten hjälp på vägen)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!