Lamborghini Huracán LP 610-4 Foto: CarPix

Lamborghini Huracán – så här ser den ut på riktigt!

Lamborghini har visserligen redan visat upp Gallardo-efterträdaren Huracán LP 610-4, men de bilderna har varit så tillrättalagda att den riktiga upplevelsen uteblivit. Men nu kan vi visa dig bilen – på riktigt!

Strax innan jul förra året presenterade Lamborghini deras nya V10-spjut Huracán LP 610-4. Gallardos efterträdare har inte bara fått ett nytt namn utan också uppdaterad motor med 610 hästkrafter, sjuväxlad dubbelkopplingslåda och chassi samt kaross där kolfiber och aluminium har använts i större utsträckning än tidigare. 0-100 km/h går på 3,2 sekunder, vilket är snabbare än Gallardo någonsin varit. 0-200 km/h går på 9,9 sekunder och toppfarten överstiger 325 km/h.

Allt frid och fröjd – om det inte vore för att Lamborghini endast har skickat ut bilder på Huracán som har trixats till i datorn, alltså inga riktiga foton. Är detta något som har besvärat dig den senaste månaden finns vi här till din räddning . Vi visar dig nämligen hur bilen ser ut i verkligheten, utan några som helst drag i penslar eller pålagda filter i Photoshop. Dessutom i en färg som vi inte tidigare sett – orange.

Bilderna du ser här tog vår spionfotograf under gårdagen i USA medan Huracán plåtades officiellt för kommande annons- och broschyrmaterial.

Påpassligt nog trillade även Huracáns prislapp ut på nätet häromdagen. 180 720 pund är baspriset i Storbritannien inklusive skatt. Dock ingår inte leverans i det priset, så ytterligare 3 000 pund tillkommer. I svenska pengar räknat handlar det alltså om 1,96 miljoner kronor i grundutförande. Men vem köper en Huracán utan något som helst tillägg?

Vill du till exempel ha din Huracán i rött kostar det ytterligare 3 360 pund. Vill du ha en matt lack lägger du på 10 500 pund utöver baspriset. Vill du ha genomskinlig kåpa över motorn kostar det 5 256 pund extra. Parkeringssensorer och backkamera kostar 2 940 pund. Alla brittiska prisuppgifter multiplicerar du med 10 för att på ett ungefär få summan i kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet