090118-Murciélago LP670-4 Foto: Ingo Barenschee

Lamborghini Murciélago LP670-4 SV – värstingen blir värre

Italienarna på Automobili Lamborghini S.p.A är experter på att kräma ur sig otaliga versioner av varje modell. Nu är det nytt på gång igen – Murciélago LP670-4 SV som helt enkelt är en lättare, starkare och dyrare version av LP640. Limiterad förstås.

Tjuren från Sant’Agata Bolognese håller just nu, enligt obekräftade uppgifter, på att förbättra sin gamla trotjänare och värsting – Murciélago, i senaste utförandet med tilläggsnamnet LP640. Detta i väntan på den riktiga Murciélago-avlösaren som kommer om ett par år.

Lamborghini Murciélago LP670-4 SV, som den ska heta, är tänkt att visas upp i mars (Genèvesalongen kanske) medan de första leveranserna till kund blir i juni månad. Den kommer att vara cirka 25 procent dyrare än dagens LP640 men också uppgraderad på en rad punkter.

Som tilläggsbeteckningen berättar höjer italienarna effekten från 640 till 670 hästkrafter. Motorn är densamma som tidigare, den klassiska V12:an, men här uppborrad från 6,5 till 6,7 liter. Samtidigt är bilen i betydligt högre utsträckning utrustad med kolfiber vilket sänker den totala vikten med cirka 100 kilo jämfört med LP640. Detta kommer att kapa sprinten från noll till 100 km/h med en eller två tiondelar – för LP640 tar den 3,4 sekunder.

Bilen, som är fyrhjulsdriven precis som sin motorsvagare broder, ska byggas i begränsad upplaga om 350 enheter.

En av medlemmarna på Ferrari-forumet FerrariChat säger sig redan ha sett bilen i verkligheten. Enligt honom kommer LP670-4 SV att ha en betydligt aggressivare formgivning än så som vi känner Murciélago i dag. Fronten är omgjord med mer ”vinklar” och huven har fått ett par luftintag som sträcker sig upp mot A-stolparna. Enligt uppgiftslämnaren ska baken på bilen vara extremt aggressiv. Egentligen är det bara det feta slutröret som kvarstår från LP640. Stötfångaren är helt ny och har lite av Gallardo Superleggera över sig. Bakvingen kommer i två olika versioner – standardversionen som ger bilen en toppfart på 342 km/h (+2 jämfört med LP640) samt en fetare och aggressivare variant, som dock trycker ned toppfarten till 337 km/h.

I övrigt ska sidobackspeglarna vara helt omritade och fälgarna, blanksvarta, vara helt unika för modellen. Mycket blottade kolfiberytor runt om på bilen ska ge den en exklusiv look. För den som vill att bilen ska synas ännu mer kan man beställa den med ”SV” läckert spraylackerat över bilens sidor.

Keramiska bromsskivor är standard precis som den uppdaterade interiören med alcantara/läder och ratt à la Estoque.

Läs mer

Provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!